Hoş Geldin Sevgili Konuk!    [ Müzikli Gezintiler Dileğimizle ...] 02-05-2026

Önceki beğenmeler: 432   
Geri Dön
Geri Dön
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Sitede Ara
Sitede Ara
Top 10 Müzik Listesi
Top 10 Müzik Listesi
Haberler
Haberler
Etkinlik Takvimi
Etkinlik Takvimi
S.S.S
S.S.S
Turkpopmuzik.net
TÜRK POP MÜZiK.NET - Tarihte Müzik Olayları-Kronolojik
1974-Şecaattin Tanyerli : ‘Tangonun Eskisi Olmaz’


Büyütmek için T ıklay ınHemen her tangonun Şecaattin Tanyerli’de bir hatırası var. Bunun yanı sıra tüm tangolara aşık Tanyerli. Bakın bu konuda ne diyor : “ Devirler daima değişir, nice müzik türleri gelip geçer. Ama daima sevilen tangodur. Tango benim her şeyimdir , düşüncem , yaşantım.Bütün duygusallığımla onları ezberle, duyarak söylerim. Bu belki de orta yaşlı , çok hassas olmanın neticesidir”

Hiç Unutmadığı

53 Yaşında olan Şecaattin Tanyerli 30 yıla yakındır tango söylüyor. Bu yıllar içinde yine 30 aşkın plak doldurmuş.

Bunlardan biri de L.P.

“ İlk Long – Play'ime en sevdiğim sanat hayatında bana çok etkisi dokunmuş parçaları topladım. Şöyle bir düşünüyorum da, hangisi çok sevdiğim, hangisi hatırasından daha çok esinlendiğim konusunda aralarında bir ayırım yapamıyorum”

Düşünüyor Şecaattin Tanyerli ve bazı tangolarla anılarını sıralıyor : “Yedeksubay öğrenci idim. O yıllarda Necdet Koyutürk de Ankara ‘da garnizonda yedek subaydı. Her cumartesi okuldan çıkar, doğru onun yanına giderdim. “Papatya” da o yılların ürünüdür. Hiç unutmam, bu tangoyu 1948 de plak yapmış, aynı yıl da nişan hediyesi olarak nişanlımın ailesine plağımı hediye olarak götürmüştüm. Ne heyecan, ne sevinçti düşünün…”

Tanyerli geçtiğimiz günler içinde emekli bir subaydan bir mektup almış. Şunlar yazıyormuş mektupta: “Sevdim bir genç kadını” adlı tangonuzu taa Kuleli‘de öğrenci iken dinlerdim. Anısı büyüktü bende. Şimdi ihtiyarladım, ama hala o plağınızı dinliyor, hatıralarımı yaşıyorum. Size teşekkürüm, hayranlığım sonsuz…”

Püf Noktası

Tangoların nasıl okunması gerektiği konusunda oldukça titiz Şecaattin Tanyerli : “ Tango okuyanın mutlaka kendinden bir şey katması gerekir. Kendimi biraz övmüş olmalıyım ama, bütün hasasslığımı tangolarıma verdiğim için hala başarıyorum bu işi.” Tanyerli sözlerini böyle bitiriyor.

“Bir “Ayrılık Tangosu”nu bir “Mazi”, ”Suna”, “Rüzgar Gibi Geçti” gibi tangoları düşünün. Bir “Komparsita”yı
düşünün. Kim unutturabildi, hangi parça yıkabildi bu tangoları. Her çalındıklarında , her dinlendiklerinde daha çok seviliyorlar. Ama bu gün sevilen bir hafif Batı müziği parçasını, iki yıl sonra hatırlamaz, sevmezsiniz bile. Bu nedenle eskimez tango. Tangonun eskisi olmaz”

Kaynak : HEY Dergisi - Ağustos 1974






[ Geri Dön ]

TARİHTE MÜZİK OLAYLARI

Telif Hakkı © Gönderen: Turkpopmuzik.net - (1191 okuma)

Chronology ©